BELEGGINGEN DIE NIET VOOR HET GROTE PUBLIEK TOEGANKELIJK ZIJN

Private Markets

WMP is in Nederland de leidende partij in het aanbieden van Private Market Pools. Dat zijn Pools van door ons geselecteerde ’best in class’ Private Market managers waarin cliënten gepoold beleggen.

Private Markets

Omdat institutionele beleggers en family offices al jaren hun vermogen in Private Markets beleggen, is dit een volwassen en aantrekkelijke beleggingscategorie geworden. Professionele investeerders met geduld oogsten al decennialang de extra premie van illiquide beleggingscategorieën. Met onze Pools maken wij deze beleggingscategorie ook voor u toegankelijk.

Wij bieden toegang tot…

...aantrekkelijke beleggingen buiten beurs…

…geselecteerd door ervaren vernieuwers.

WMP biedt Private Market Pools voor private equity, private debt en private property. De basisgedachte is kapitaal te poolen en daarmee op efficiënte wijze wereldwijd toegang te krijgen tot ’best in class’ Private Market managers.

Raad van Advies van Private Markets

Rijkman Groenink

Rijkman

Groenink

Raad van Advies WMP Private Equity Pool NL I

Tijdens zijn langjarige carrière bij ABN AMRO, heeft hij een groot aantal verschillende functies vervuld en is in 2000 benoemd tot CEO. In 2008 is Rijkman partner geworden bij Atlas NV, een investeringsvehikel van Marcel van Poecke, de voormalige CEO van Petroplus NV. Rijkman studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht en Business Administration aan de Manchester Business School.

Edzard Koole

Edzard

Koole

Raad van Advies WMP Private Equity Pool NL I

Hij startte zijn carrière bij Chase Manhattan Bank en heeft daar diverse activiteiten verricht in de periode van 1984 tot 1991 in Londen en Amsterdam onder andere op het gebied van management buy-outs en beursintroducties. Daarna is hij CFO geweest bij diverse ondernemingen. Thans is Edzard Koole werkzaam als Manager Private Equity bij een family office. Edzard studeerde Bedrijfskunde met specialisatie in Corporate Finance aan de Universiteit van Delft en heeft daarnaast een Kandidaats Examen Nederlands Recht (Universiteit van Amsterdam).

Willem Sijthoff

Willem

Sijthoff

Raad van Advies WMP Private Equity Pool NL I

Als voorzitter van de STAK Sijthoff Pers verkoopt hij in 1994 het familiebedrijf aan Wegener. Sindsdien heeft hij in verscheidene ondernemingen geparticipeerd. Ook is hij Limited Partner van diverse venture capital funds in de tech en medische sector. Zijn huidige commissariaten en bestuursfuncties zijn onder andere bij Agderposten, Catawiki, Xite, JMango, henQ Investment Fonds II en III, Peak Capital, Rijksakademie van Beeldende Kunsten en Amsterdam Art Weekend. Willem studeerde Economie aan de Universiteit van Groningen en Amsterdam.

Paul Nielen

Paul

Nielen

Raad van Advies WMP Private Debt Pool I

In 1989 is hij gestart bij Bank Mees & Hope. Tussen 1993 en 2001 vervulde Paul diverse functies bij NIBC waaronder directielid van de corporate bank. In 2002 werd de firma Nielen Schuman gestart, een leidende Nederlandse adviesfirma op gebied van corporate finance met onder andere debt advisory als speerpunt. Paul studeerde Bedrijfseconomie en Nederlands recht aan de VU Amsterdam.

Rolf Nuijens

Rolf

Nuijens

Raad van Advies WMP Private Debt Pool I

In 1994 begon hij zijn carrière bij HAL Investments in Rotterdam waar hij Investment Manager was voor de private equity investeringen. In 1998 heeft Rolf de overstap naar Londen gemaakt en is hij begonnen bij Intermediate Capital Group PLC (ICG) waar hij in totaal 17 jaar heeft gewerkt. Rolf was lid van het wereldwijde investeringscommittee en was co-head van ICG’s Europese investeringsteam met een totale AUM van €6 mrd met verantwoordelijkheid voor Benelux, Scandinavië en Duitsland. Na zijn vertrek bij ICG in 2015 is hij betrokken bij een aantal investeringen en projecten. Rolf studeerde Econometrie aan de VU Amsterdam.

Bas Nienhaus

Bas

Nienhaus

Raad van Advies WMP Private Debt Pool I

Bas was in 2004 medeoprichter van WMP en de laatste 13 jaar directielid. In 2020 heeft Bas besloten om WMP te verlaten om nog een keer een nieuw ondernemersavontuur aan te gaan. Hij blijft als aandeelhouder nog steeds betrokken bij WMP. Bas is sinds 1995 actief in de financiële sector als analist, portfoliomanager voor instituten, vermogensbeheerder voor vermogende particulieren, stichtingen en verenigingen. Hij werkte eerder voor Effectenbank Stroeve en Kempen & Co.. Bas studeerde Bedrijfskunde aan de VU Amsterdam.

Ljudmila Popova

Ljudmila

Popova

Raad van Advies WMP Private Property Pool I

Ljudmila Popova (1980) heeft opleidingen afgerond aan de Kyrgyz-Russian Slavic University (BSc Economie), University of Amsterdam (BSc en MSc Econometrie) en Kellogg School of Management WHU (EMBA). Zij heeft meer dan 15 jaar vastgoedervaring, opgedaan bij verschillende organisaties: NIBC (Executive Director CF & CM Real Estate), Globeinvest (CFO), Brack Capital Properties (Supervisory Board Member), Atrium European Real Estate (Executive Management Board, Group Head of Asset Management) en Kempen & Co (Property Research Analyst). Naast haar vastgoedkennis, heeft Ljudmila brede ervaring op het gebied van capital markets, corporate finance and valuation. Zij woont sinds 2001 in Nederland en heeft zowel de Nederlandse als de Kirgizische nationaliteit.

Bert van den Hoek

Bert

van den Hoek

Raad van Advies WMP Private Property Pool I

Bert van den Hoek (1968) heeft opleidingen afgerond aan de TU Delft (Civiele Techniek), de Universiteit van Amsterdam (Master of Real Estate) en de Erasmus Universiteit (MBA). Als zoon van een aannemer heeft vastgoed van jongs af aan zijn interesse gehad. Bert heeft inmiddels 27 jaar vastgoedervaring, opgedaan bij verschillende organisaties, waaronder Partners Group, Deutsche Bank, Morgan Stanley en PGGM als onder andere investeerder, investment banker, analist en fundraiser. Sinds 1 januari 2020 is hij Senior Portfolio Manager bij Bouwinvest waar hij zich bezighoudt met de selectie en monitoring van Amerikaanse vastgoedfondsen. Bouwinvest is ontstaan als onderdeel van het pensioenfonds voor de Bouw en belegt inmiddels € 13 miljard in vastgoed voor verschillende institutionele cliënten.