Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit. Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Berichten Ontdek de laatste ontwikkelingen van Wealth Management Partners

WMP maakt leerstoel familiebedrijven en ondernemende families mogelijk aan de VU

Dr. Maarten B.T. de Groot is per 17 mei 2024 benoemd tot bijzonder hoogleraar op de leerstoel Resilient Family Business and Enterprise Families aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam.
WMP maakt leerstoel familiebedrijven en ondernemende families mogelijk aan de VU

Familiebedrijven zijn wereldwijd verantwoordelijk voor circa 60-70% van de economische groei en werkgelegenheid. Daarnaast zijn het belangrijke bronnen van technologische innovatie, creatief ondernemerschap, en de financiering van start-ups.

Met onderwijs en onderzoek, in interactie met de praktijk, levert de leerstoel een bijdrage aan het begrip van ondernemende families, de grootste kracht achter succesvolle familiebedrijven.

Maarten de Groot: “Het is verrassend, vanuit wetenschappelijk perspectief, dat er relatief weinig bekend is over ondernemende families terwijl zij zo’n grote impact hebben op onze maatschappij. Onderzoek heeft zich met name gericht op het familiebedrijf zelf, terwijl de familie functioneert als gezamenlijk verantwoord eigenaar, wat juist het onderscheid maakt tussen familiebedrijven en andere bedrijven.”

Uiteraard gaan wij de uitkomsten van het onderzoek delen met onze relaties. 

Lees het persbericht op VU.nl

Berichten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Laat u informeren door een van onze specialisten. We bekijken graag samen met u welke beleggingsvorm het best aansluit bij uw (financiële) situatie en behoeften.

Bel ons op +31 20 426 39 70 en wij staan u direct te woord of vul uw gegevens in, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Contact informatie

Door uw naam en e-mailadres in te vullen en op verstuur te klikken, geeft u WMP toestemming om uw gegevens te verwerken om contact met u te kunnen opnemen over onze dienstverlening. Uw privacy is belangrijk voor ons. Voor meer informatie over ons privacybeleid verwijzen wij naar onze Privacyverklaring.

contact